CENTENARI DE LA INSTITUCIÓ TERESIANA

L'any 2011, la Institució Teresiana va celebrar el seu centenari. Per aquest motiu, es van celebrar un munt d'activitats en tots els àmbits relacionats amb la institució. L'Associació d'Antics Alumnes no en va ser una excepció. En aquest apartat hi ha el recull de les activitats més sonades en què es va participar, o bé que va impulsar la mateixa associació.

CENTENARI DE LA INSTITUCIÓ TERESIANA: 100 arbres signe de vida.

 

 

El dia 16 de gener de 2011 representants de l’Associació d’Antics Alumnes Arrels van participar en la plantació de 100 arbres a  Santa María de Los Negrales, centre d’Espiritualitat i Estudi que la Institució té a prop de Madrid i on estan enterrat sant Pedro Poveda i Josefa Segovia. També es va inaugurar un alberg per a trobades de joves, nens i famílies, dins de la mateixa finca. Va ser un dels primers actes de celebració del Centenari de la Institució Teresiana, celebrat el 2011. Més informació

Un moment del Voto de Covadonga
Un moment del Voto de Covadonga

VOT DE COVADONGA EN L'ANY DEL CENTENARI DE LA INSTITUCIÓ

 

El 28 de maig de 2011 es va celebrar al Santuari de Covadonga (Astúries), el ja conegut Voto de Covadonga.

Es tracta d'un acte anual que es fa des de l'any 1934, per sol·Licitud de Pedro Poveda, ja que va ser a Covadonga on la Institució va tenir el seu origen. Entre d'altres aspectes, l'acte consisteix en què onze persones vinculades a la IT, que d'una manera o altra viuen la vocació de la Institució i encarnen la seva missió i espiritualitat, fan un oferiment de la seva tasca a la Santina (la Marededéu de Covadonga), i comparteixen el sentit de la seva ofrena a la Verge amb els peregrins al vot.

L'any del centenari, una de les onze persones que van fer l'oferiment, va tenir l'honor de ser Javi Cortés, expresident de la nostra Associació d'Antics Alumnes, que va presentar a la Santina tants alumnes formats en els Centres i projectes de la IT.

Si voleu més informació de l'acte, cliqueu el link:

Voto de Covadonga

Fent camí per Astúries
Fent camí per Astúries

UN TRAM DEL CAMÍ DE SANTIAGO PER CELEBRAR 100 ANYS DE CAMÍ

 

Del 22 al 29 de juliol de 2011, en motiu del centenari de la Institució, des de l'Associació d'Antics Alumnes Arrels - San Pio X ens vam afegir a la celebració amb una proposta única: fer un tram del Camí de Sant Jaume (Camino de Santiago) al llarg d’una setmana, concretament pel camí del nord. Divendres 22 de juliol, de bon matí, alguns membres de l'Associació van marxar en autocar cap a Santader, on l'endemà començaren a fer el camí. A llarg de sis dies, exalumnes i exprofessors van recórrer les etapes fent parada a Santillana del Mar, Comillas, Colhombres, Llanes, Ribadesella i finalment, Covadonga. A Covadonga hi van arribar el 28 de juliol, dia de Sant Pedro Poveda. L'experiència es va acabar l'endemà, divendres 29, quan es va tornar a Barcelona. Fer el tram del camino va ser una experiència molt enriquidora, i ja es parla de continuar el camí del nord un altre any. Podeu veure algunes imatges del Camino aquí a sota.