XERRADES CULTURALS

VÍCTOR KÜPPERS A L'ESCOLA ARRELS

El formador, professor i conferenciant Víctor Küppers va fer una xerrada el passat dijous, 7 d'abril, a les 19.30 h. a l'Escola Arrels. La xerrada duia per títol "Cómo gestionar entusiasmo en la familia".

 

Víctor Küppers té 40 anys i en fa molts que es dedica a la formació. Les seves àrees de treball són el desenvolupament personal i professional (actituds personals, habilitats professionals i directives) i les habilitats comercials. Les seves conferències giren entorn a temes com la motivació, la importància de les actituds personals, el lideratge i la intel·ligència emocional. Precisament, la gestió de l'entusiasme és un dels seus temes preferits.

"DECISIONS EN TORN A LA SALUT I LA VIDA: EL TESTAMENT VITAL"

 

El dimecres 18 de novembre, a les 20 h., a l'Escola varem tenir una xerrada amb la Carmen Mª Prieto, metge de familia i màster en Bioètica. Molt interessant i que ens va fer prendre consciència de moltes decisions importants que convé tenir pensades i formulades.

CURS D'APRENENTATGE EN XARXA

 

El cap de setmana del 5 al 7 d'abril va tenir lloc al Col·legi Arrels una trobada de professors, antics alumnes i professionals de l'àmbit de l'educació i l'acció social.

Ens vam reunir amb l'objectiu de conèixer una nova forma de treballar: el treball col·laboratiu, un nou model que ens convida a canviar el xip, a veure la realitat social d'una altra manera. A transformar-nos. A afavorir el canvi d'una educació individualista a una educació transformadora, cooperativa.

Aquest curs em va permetre comprovar com passa el temps. Com aquella escola petita on només feien servir pissarra i guixos s'havia convertit en una gran escola. Equipada amb les últimes tecnologies educatives i donant resposta a les necessitats del barri.

Un cap de setmana on vaig compartir experiències laborals i personals, vivències, projectes de futur amb antics i nous professors del col·legi.

Durant aquells dies vam crear una xarxa. Cadascú era un "nodo". Totes les parts implicades eren importants. Cadascú de nosaltres tenia una cosa a dir. Es va crear un molt bon ambient de treball i aquest clima va afavorir treballar en xarxa.

És possible doncs, una nova manera de comunicació, de coneixement, d'aprenentatge
.

 

Yolanda Sevilla

Antiga alumna del Col·legi Arrels

Promoció del 89

 

TROBADA AMB LA Mª DOLORES VALENCIA

 

El dijous 12 de març de 2009, Mª Dolores Valencia va fer una xerrada al Col·legi Arrels. La xerrada estava organitzada per l’AMPA, però varen convidar també antics alumnes. Ens varem reunir un bon grup. El tema: “Educar als vostres fills: un diàleg amb Pedro Poveda”. Després d'emocionants salutacions vàrem anar tots a la Biblioteca. La M! Dolores tenia també el sentiment a flor de pell, com tots nosaltres.

 

Ella ens va proposar diverses reflexions entorn a l’educació dels nens i joves:  una educació que cerca fer persones humanes, desenvolupar l’ésser de cadascú, allò més genuí d’un mateix, allò que encara no és (perquè tots estem en un constant desenvolupament, en una societat i un món que canvia contínuament), però que germina dins de la personal. Ens va instar a contemplar el potencial de cada persona, a no encasellar-la en els límits que potser la vida li ha marcat, sinó del que està cridat a ser.

 

Ens va parlar de la bondat com a valor a transmetre i desenvolupar en els nostres fills, alumnes etc...  intentar trobar una “vida bona” per a cada un i per a tots.

 

Ens va presentar i comentar diverses frases, algunes de Pedro Poveda sobre ser un mateix, altres testimonis de persones que varen ser alumnes, en el temps de Pedro Poveda i que explicaven com ell els escoltava amb tota la vida que ells portaven dins, com els feia preguntes, els demanava opinió i després de tot això clarificava criteris i ajudava a trobar referències per créixer i ser més persones.

 

Varem tenir un col.loqui molt animat després d’aquesta part. En una segona part, la Mª Dolores va situar l’Escola Arrels dins d’una xarxa d’escoles, d’inspiració povedana que existeixen als quatre continents. 


Ens va ensenyar algunes fotos de nens d’escoles d’Àfrica, Àsia i Amèrica del sud i va compartir algunes de les seves experiències en reconèixer en tots aquests llocs un tarannà comú, dins de les diversitats culturals i socials, una identitat cristiana, que té els valors de l’Evangeli com a motor, però oberta i acollidora per fer créixer les persones des de les seves diverses identitats culturals i, a vegades, diversitat religiosa.

 

Ens va parlar especialment de l’escola que la Institució Teresiana té –a mig construir- a León (Mèxic) i amb la qual l’escola Arrels està col·laborant en aquesta quaresma. 

 

Acabada la xerrada varen venir de nou les abraçades i salutacions, els missatges i records, les fotos...  i un lent comiat, amb el desig que torni aviat per aquí i puguem tenir una altra trobada.