TROBADA DE LES PROMOCIONS 71, 72, 81 I 82

El dissabte 24 de març ens vam trobar un bon grup de antigues alumnes. Quatre promocions havíem estat convocades: les promocions 71 i 72, que celebraven els seus 35 anys de sortida del Cole, i les promocions 81 i 82, que celebraven els seus 25 anys. Ens vam trobar al voltant de les 100 persones: antigues alumnes + profes.

 

Ja feia temps que hi havia "moguda": e-mails d'anada i tornada, trucades telefòniques, trobades casuals al carrer on comentàvem la propera convocatòria... Algunes persones de les promocions, les persones de la Comissió i la Pilar Robles es van implicar en una exhaustiva investigació d'actualització de dades per intentar localitzar a tothom. Va ser una tasca difícil i vam fer tot el que vam poder.

 

Per fi va arribar la convocatòria: per e-mail, si hi havia, i per adreça postal. Algunes adreces estaven actualitzades, altres cartes es van enviar a casa dels pares, i, quan aquesta adreça ja no era vàlida, fins i tot a alguna persona amb els mateixos dos cognoms que havíem trobat a les pàgines on-line de telefònica!!

 

El dissabte 24, al voltant de les 7de la tarde, va començar a arribar la gent. A l'acera, abans d'entrar, algunes miraven tot al voltant mirant de reconèixer alguna antiga companya i així s'anaven formant petits grupets que pujaven les escales cap a la recepció amb el cor i els ulls plens d'expectatives.

 

Sortosament tothom vam rebre una targeta identificadora que ens ajudava a reconèixer'ns. Ens vam aplegar a la Biblioteca, on vam passar una bona estona saludant-nos. Hi havia gent que continuava vivint al barri, altres a districtes diversos de la ciutat, altres a diversos llocs de la província de Barcelona... Fins i tot algunes van venir d'"ultramar", com la Daniela Vidal que va viu a Majorca, o de l'estranger, com la Núria Nunes que viu a Polonia!!

 

Cap a les 8 del vespre, l'Olga Casaban, antiga alumna del 79 i vicepresidenta de la naixent Associació d'Antics Alumnes ens va donar la benvinguda i va presentar al president de l'Associació Javier Cortés, de la promoció 87, ( i fill de la Margarida Vidal, que algunes de nosaltres havíem tingut com a profe) i a la Carme Muñoz representant de la titularitat del Cole, els quals van dir unes paraules.

 

A continuació ens vam dividir en dos grups per veure un audiovisual que ens havien preparat: les promocions 71 i 72 en un grup i les promocions 81 i 82 en un altre. A l'audiovisual el Cole ens donava la benvinguda i ens presentava els seus canvis durant tots aquests anys, ens parlava de moments importants que havia viscut, ens recordava els valors i objectius educatius que eren la seva raó d'ésser i ens mostrava fotos del seu àlbum... mentre sonava la cançó "como hemos cambiado...." us podeu imaginar el xivarri que es va formar quan van començar a projectar-se les fotos!! També ens presentava la naixent AssociacióLa Institució Teresiana té a Barcelona i en els que podríem col.laborar. Per últim ens instava a comunicar-nos entre nosaltres i a mantenir-nos en contacte. Va ser molt maco, molt emotiu.. Vam veure també, amb la Pilar Robles, un vídeo d'una classe de "dinàmica" de la promo 82!! Us en recordeu de les classes de dinàmica? d'Antics Alumnes i altres projectes que

 

Després d'això, vam veure, en forma de Power Point, alguns missatges que antigues professores del Cole ens havien enviat: Assumpció Juncosa, Consuelo Cerviño , Mª Dolores València. Altres profes, com la Paquita Gil, l'Hortènsia i la Mª Isabel Martínez Mercado, havien trucat per fer-se presents, encara que no havien pogut venir perquè totes elles viuen fora de Catalunya. La Núria Arribas, de la promo 82, que viu a Holanda, no va poder venir però ens va enviar foto d'ella i la seva família.

 

Vam tornar tots dos grups a la Biblioteca i llavors en Javier Cortés ens va explicar una mica més sobre l'Associació d'Antics Alumnes i ens van repartir unes fitxes per a l'actualització de dades, les quals donaven també l'opció de demanar ser membres de l'Associació. També es van repartir unes targetes amb l'e-mail i l'adreça de la pàgina web d'AAArrels (Antics Alumnes Arrels-San Pio X) .

 

A continuació ens van cridar una per una, per promocions, ens van regalar un clauer amb la inscripció: San Pio X - Arrels, una còpia de l'Audiovisual i ens vam fer una foto de grup.

Totes esperàvem amb impaciència la possibilitat de passejar-nos una altra vegada pel nostre Cole. En grups, acompanyades per alguns profes, vam fer una "tournee turística" per l'Escola. Algunes feia molts anys que no hi havíem tornat i no coneixíem moltes coses!! "On estava la nostra classe? i aquí no estava la capella o era el laboratori d'idiomes?... però si aquest pis no existia!"


Vam anar passant per les classes, laboratoris, les classes d'informàtica i plàstica, les classes dels petits de 3 anys, la capella, el gimnàs, fins arribar al menjador. Allà ens esperava un ampli espai amb unes taules al mig, bonicament preparades, i amb un abundant sopar- pica pica. Teníem gana però les emocions i la necessitat de comunicar-nos podia més. Vam menjar... però sobre tot vam parlar... i parlar... i quan van arribar els dolços nosaltres seguíem parlant, i rient i gaudint... Ens van donar "les onze i les dotze"... i no va arribar a donar " la una i las dos"... però ens costava marxar.

 

Vam recordar molt a les persones de les promocions que no van venir, algunes no van poder, d'altres, potser, no els va arribar la convocatòria, malgrat els esforços fets per localitzar-les. Confiem que poc a poc anirem eixamplant el cercle.

 

Ens vam portar el cor i el cap molt ple de tot lo viscut, amb moltes ganes de tornar-nos a trobar aviat i amb un gran sentiment d'agraïment per haver estat convocades a aquesta trobada.

Gràcies, gràcies... va ser un gran regal per a tots.

Missatge de Chelo Cerviño per a les promocions 71 i 72
Chelo.pps
Presentación Microsoft Power Point 264.0 KB
Missatge d'Assumpta per a les promocions 71, 72, 81 i 82
Assumpta.pps
Presentación Microsoft Power Point 932.0 KB
Missatge de M Dolores Valencia per a les promocions 71, 72, 81 i 82
D Valencia.pps
Presentación Microsoft Power Point 175.0 KB
Missatges d'altres professores
altres07.pps
Presentación Microsoft Power Point 150.0 KB
Missatges de companyes
nuria-arribas.pps
Presentación Microsoft Power Point 1.1 MB