DIA DE L'ANTIC ALUMNE

Cartell del 2n Dia de l'antic alumne
Cartell del 2n Dia de l'antic alumne

EL PASSAT 22 DE FEBRER VAM CELEBRAR EL 2N DIA DE L'ANTIC ALUMNE

 

Ara fa un any, fruit de la col·laboració entre l'Associació d'Antics Alumnes i l'escola Arrels, es va tirar endavant la celebració del 1r Dia de l'Antic Alumne. Una celebració que va néixer amb l'objectiu i la motivació d'oferir a tots i totes els exalumnes i les exalumnes la possibilitat de trobar-se un cop a l'any a la seva antiga escola, el seu col·legi de sempre. L'any passat, doncs, se'n va fer la primera edició, i el passat 22 de febrer vam fer la segona!

 

Aquest any vam fer coincidir el Dia de l'antic alumne amb la Jornada de Portes Obertes de l'escola. Per tant, la festa va ser doble. Els antics i antigues alumnes estaven convocats a l'escola a partir de les 12 del migdia. Independentment de l'edat i de la promoció, alguns d'ells s'hi van apropar. Van poder visitar l'escola sencera, veure i entrar a les aules on van estudiar, i van poder revisitar tots i cadascun dels racons on es van fer grans (alguns d'ells força canviats). A les 13h., quan es va acabar la jornada de portes obertes, els antics alumnes en concret i també professors es van trobar a la Biblioteca, on es va fer una petita trobada que va acabar amb un vermout. Podem dir que la biblioteca estava força plena.

 

A la Biblioteca hi havia exposades desenes d'orles amb les fotografies de diferents promocions dels anys 80, 90 i del 2000 en endavant, que van ser un bon reclam per als assistents. A banda, es van projectar un bon recull de fotografies de diferents promocions, acompanyades per algunes músiques identificatives del pas dels alumnes per l'escola. El breu acte va començar amb una benvinguda del president de l'Associació d'Antics Alumnes, Roger Jové, i també de l'actual titular de l'escola Arrels, Teresa Cerdá, i de la directora acadèmica, Montserrat Fuses. Es van convidar els assistents a plasmar en un post-it un record, una imatge, un dibuix o una frase que resumís el seu pas per l'escola; post-its que després es van enganxar en un mural amb la imatge de l'escola fet expressament per a l'ocasió. La trobada es va acabar amb el vermout.

 

Entre l'escola oberta i aquesta estona dedicada als Antics Alumnes, va ser un matí molt agradable.

 

L'any que ve hi tornarem!

 

 

DIA DE L'ANTIC ALUMNE ARRELS. 2 de març de 2013

Cartell promocional de la trobada
Cartell promocional de la trobada

Un 1r DIA DE L'ANTIC ALUMNE MOLT PROMETEDOR!

 

El passat dissabte 2 de març va ser una data molt important per als antics i antigues alumnes de l'Escola Arrels.

 

I és que aquest dia al matí vam celebrar la novetat més sonada que l'Associació d'Antics Alumnes Arrels i l'Escola Arrels en col·laboració han posat en marxa enguany: el 1r Dia de l'Antic Alumne. Una celebració que ha nascut amb l'objectiu i la motivació d'oferir a tots i totes els i les exalumnes la possibilitat de trobar-se un cop a l'any a la seva antiga escola, el seu col·legi de sempre. El passat dia 2 en va ser la primera edició, però la intenció és que cada any n'hi hagi una. Va ser una activitat preparada amb molta il·lusió i esforç per la Junta de l’Associació d’Antics Alumnes i una comissió de professors i professores de l’Escola Arrels. Es van implicar també molts antics professors: alguns amb la seva presència -a vegades vinguts de força lluny com la Mercedes Álvarez- i d’altres amb els seus missatges (Mª Dolores Valencia, Chelo Cerviño, Mª Isabel Martínez Mercado, Pilar Robles, Eva Cervantes, Assumpció Juncosa...).  

 

Independentment de l'edat i de la promoció, un bon grapat d'exalumnes van respondre a la crida feta i van tornar a la seva exescola. A partir de les 10 del matí a l'escola van anar arribant els congregats. Tot va començar amb una benvinguda. Varem començar per veure plegats el vídeo promocional que ens ha fet el Xavi Martín, antic alumne recent, que és un crack en creativitat audiovisual. Després hi va haver els parlaments de la titular del Col·legi, Carmen Muñoz, i del president de l’Associació d’Antics Alumnes Arrels (San Pio X), Roger Jové.

 

Va ser un matí amb sorpreses, per retrobar-se amb companys i amb professors. Però sobretot, un matí ple d'anècdotes, de sentiments i de vivències. I també d'humor, ja que després de la benvinguda, els exalumnes van poder disfrutar d'una gimcana ben especial: tornar a ser alumnes de l'escola per un dia i assistir a un tastet-record de les classes fetes pels seus exprofessors! Els antics alumnes varen anar passant per quatre classes diferents per tenir 4 lliçons diferents: Física/Matemàtiques, Llengües, Ciències Socials/Història i Gimnàstica. Allà, a través de petites activitats, van recordar el seu temps a l’escola i reflexionaren una mica sobre la seva trajectòria personal. 

 

Després una posada en comú va recollir les vivències i els records reviscuts durant el matí. Per acabar, els presents van poder fer un petit aperitiu pels volts del migdia, per ajudar a fer baixar les emocions. 

 

La gent va marxar molt entranyada i contenta i amb ganes de tornar l’any vinent. Ens van donar suggeriments sobre dia i horari per millorar la convocatòria i varen quedar compromesos a comunicar l’experiència i animar als companys i companyes de les seves promocions. El nostre objectiu era començar la “tradició” anual del dia de l’antic alumne a l’Escola i estem contents d'haver-ho aconseguit.

 

Per què un Dia de l'Antic Alumne? Ja sabeu que des de l'Associació d'Antics Alumnes convoquem cada dos anys una Trobada de Promocions. Volem, però, juntament amb l'escola, que les trobades d'antics alumnes no es limitin a les promocions. I volem també que tots els exalumnes sàpiguen que anualment tenen una cita amb la seva escola, la que els va ajudar a créixer i a formar-se com a persones. El primer pas per institucionalitzar el DIA DE L'ANTIC ALUMNE ja està fet!!!

 

Gràcies a tots per ser-hi!

 

 Aquí podeu veure algunes fotografies d'aquesta bonica trobada.